Waarom is het forwarden van e-mails naar externe domeinen niet toegestaan?

image/svg+xml

Waarom is het forwarden van e-mails naar externe domeinen niet toegestaan?

Het forwarden van e-mails naar externe domeinen wordt bij ons niet toegestaan. E-mailforwarding heeft op termijn altijd een negatieve impact betrouwbaarheid van jouw domein en IP-adres. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er mails worden doorgestuurd die de ontvangen partij markeert als spam en jouw spamfilter niet. Dit beïnvloed je “sender reputation” die staat voor de betrouwbaarheid van alle e-mailcommunicatie van zowel jouw domein als het IP-adres van jouw server. Als je “sender reputation” score erg slecht is, dan kunnen e-mailproviders er zelfs voor kiezen om je aan te melden op publieke e-mailblocklists.

Wat is een “sender reputation” of “sender score”?

E-maildomeinen en ip-adressen hebben een zogenaamde “sender reputation” of “sender score”.  Deze score bepaalt hoe betrouwbaar een afzender is. Hoe vaker jouw e-mail als spam wordt gemarkeerd door ontvangers, of hun e-mailproviders, hoe slechter jouw sender reputation wordt. Een slechte reputatie zorgt er voor dat jouw e-mails vaker in spamfilters terechtkomen.

Wat is een publieke e-mailblocklist?

Een e-mail blokkeerlijst is een publieke lijst die IP-adressen of domeinen bevat die door spamfilters zijn gemarkeerd. E-mailserver gebruiken deze informatie om te bepalen welke adressen geblokkeerd moeten worden—ofwel door ze direct naar een spammap te leiden of door het verzenden helemaal niet toe te staan.

Zijn er uitzonderingen op dit beleid?

We begrijpen dat er in bepaalde situaties behoefte kan zijn aan flexibiliteit. Mocht u een uitzondering willen op ons beleid, dan vragen we u contact op te nemen met onze supportafdeling om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kan ik doen als ik verdere vragen heb over dit beleid?

Heeft u verdere vragen over ons het fowarden van e-mail naar externe domeinen, neem dan contact op met onze supportafdeling. Onze supportafdeling zal u voorzien van extra informatie, zoals alternatieven voor e-mailforwarding.

Was this article helpful?

Related Articles