Hoe registreer ik een domein?

image/svg+xml

Hoe registreer ik een domein?

Je kan een domein bij MiWebb registeren door de volgende stappen te volgen:

  1. Kies een domeinnaam
  2. Kies een domeinextensie
  3. Test of the domein een nameserver heeft
  4. Stuur een mail naar sales@miwebb.com

1. Kies een domeinnaam

Denk goed na over een geschikte domeinnaam voor je website. Het moet relevant zijn voor de inhoud en gemakkelijk te onthouden zijn. Je domeinnaam mag alleen letters (a – z), cijfers (0 – 9) of het streepje (-) bevatten en is minimaal 2 tekens en maximaal 63 tekens lang.

2. Kies een domeinextensie

Domeinextensies zijn de letters die na de punt in de domeinnaam komen, zoals .com, .org, .net, enz. De meest gangbare extensie is .com, maar er zijn veel andere beschikbaar, zoals land-specifieke extensies (bijvoorbeeld .nl voor Nederland) en generieke-specifieke extensies (bijvoorbeeld .tech, .shop, enz.). Kies de extensie die het beste bij je website past. Als je voor een land-specifieke extensie gaat en plannen hebt om in meerdere landen actief te zijn, dan is het vaak wijs om meerdere domeinen te registeren. Een bezet domein van iemand kopen is vaak velen malen duurder dan een beschikbaar domein registreren.

3. Test of het domein een nameserver heeft

Gebruikt de onderstaande lookup tool om te kijken of het gewenste domein een nameserver heeft. Als een domein een nameserver heeft, dan kan het domein niet meer worden geregistreerd.

4. Stuur een mail naar sales@miwebb.com

Zodra je de gewenste domeinnaam en extensie hebt gekozen en hebt getest of het domein geen nameserver heeft, dan kan je een mail naar sales@miwebb.com sturen. Onze supportafdeling zal vervolgens kijken of het domein beschikbaar is en het domein registreren wanneer dat al het geval is. Als de naam al is geregistreerd, zullen we je op de hoogte brengen, zodat je een andere naam kunt kiezen of een alternatieve extensie kunt overwegen.

Was this article helpful?

Related Articles