World Press Photo

image/svg+xml

World Press Photo

Translation tool

De jaarlijkse World Press Photo voorstelling wordt gehouden in 100 steden in 45 verschillende landen, onder andere Nederland, Canada, Tokio, Singapore en Mexico. In deze voorstellingen worden de prijswinnende foto’s getoond met beschrijvingen in meer dan 20 verschillende talen.

Vraagstuk

Het oorspronkelijke verzoek was om een nieuw ontwerp voor de tentoonstelling te maken. Tijdens dit proces realiseerden we ons gezamenlijk dat er ook veel verbetering mogelijk was in het productieproces. Eerder werden vertalingen gedaan met behulp van interactieve PDF's, wat resulteerde in aanzienlijk extra werk om de vertaalde tentoonstellingen stilistisch geschikt te maken voor drukwerk. Dit leidde ook tot aanzienlijke overhead wanneer een tekst moest worden aangepast, aangezien de hele tentoonstelling opnieuw gecontroleerd moest worden.

Horizontal nested portfolio slide image
Horizontal nested portfolio slide image

Oplossing

Deze foto’s voorzien van de juiste commentaren, de zogenaamde captions, is grote taak die eenvoudig is geworden met het maatwerk Content Management Systeem dat MiWebb voor WPP heeft ontwikkeld. Met deze oplossing kan elke caption worden voorzien van één, of meerdere talen. Daarnaast levert dit CMS een opgemaakte PDF, die waar ook ter wereld te gebruiken is voor drukwerk.

Horizontal nested portfolio slide image
Horizontal nested portfolio slide image
Horizontal nested portfolio slide image

Werkwijze

Eerst was het noodzakelijk om het maak-proces van de tentoonstelling goed te begrijpen. Hier bleek dat een constante internetvereiste van de applicatie nodig was en er variabele hardware door teams in meer dan 20 landen wordt gebruikt. Onder andere hier door leek het ons  handigst om een internetbrowser-gebaseerde oplossing te creëren. Dit minimaliseert de technische vereisten: zolang je internet hebt en je browser up-to-date is, ben je gereed om met het systeem te kunnen werken. We wisten echter niet zeker of alle bedachte features in een browser konden worden gemaakt, daarom hebben we een prototype ontwikkeld om dit te testen. Nadat dit succesvol bleek te werken, konden we ons standaardproces doorlopen: UX/UI-ontwerp en ontwikkeling.