LOOF

image/svg+xml

LOOF

Klantenportaal & website

LOOF is opgericht door de twee professionele koks Bruck en Steven. Hun passie voor koken is ontstaan uit een samenwerking met top chef Jamie Oliver, die hen enthousiast heeft gemaakt voor eten met een biologische insteek. Elke dag creëren zij met veel enthousiasme heerlijke bedrijfslunches vanuit hun eigen productiekeuken in Amsterdam.

Vraagstuk

LOOF wil graag CO2-neutraal en verspillingsvrij maaltijden bereiden en leveren, dit brengt een grote administratieve werkdruk met zich mee. De vraag was: hoe ga je deze administratieve werkdruk verlagen terwijl je bovenstaande doelen waarborgt?

Horizontal nested portfolio slide image
Horizontal nested portfolio slide image

Oplossing

Veel tijdafhankelijke communicatie tussen de klant en chef op locatie liep via de mail, sms en whatsapp. Door gebruik te maken van een portaal voor deze communicatie blijven gegevens overzichtelijk, daarnaast helpt dit portaal m.b.v. reminders. Op deze manier laat de klant de gegevens achter op de juiste plek en kunnen deze gegevens automatisch verwerkt worden door de chef op de dag zelf en vervolgens verwerkt worden in de administratie.

Horizontal nested portfolio slide image

Werkwijze

Om tot het uiteindelijke eindresultaat van dit project te komen zijn wij begonnen met een aantal strategie sessies samen met de klant om de bedrijfsprocessen te leren en in kaart te brengen. Nadat wij voldoende inzicht in de bedrijfsprocessen hadden gekregen hebben wij een systeem uitgedacht. De kritieke delen van dit systeem hebben wij getest met een prototype. Vervolgens zijn wij overgegaan op de definitieve uitwerking van het portaal volgens ons standaard process: UX/UI-Design en ontwikkeling.