Duursport

image/svg+xml

Duursport

Duursport

Duursport.nl is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. Ze werken met professionals en wilden daarom ook een professionele webshop creëren. Het bedrijf verkoopt sportvoeding voor duursporters en krachtsporters. Met als doel om te zorgen voor gunstige prijzen en hoge kwaliteit, dit wordt bereikt doordat ze in grote hoeveelheden afnemen bij hoge kwaliteit leveranciers.

Vraagstuk

Duursport had niet alleen behoefte aan een webshop, maar aan een alomvattende oplossing die ook hun logistieke en administratieve processen kon stroomlijnen. Bovendien wilden ze graag de bestaande data uit hun huidige systemen naadloos overzetten naar deze nieuwe oplossing.

Horizontal nested portfolio slide image
Horizontal nested portfolio slide image

Oplossing

We hebben een geavanceerde webshop gecreëerd met behulp van WooCommerce, waarbij de financiële administratie naadloos is geïntegreerd en geautomatiseerd via Exact Online, xCore en Mollie. Bovendien hebben we efficiënte magazijnprocessen opgezet door aangepaste tooling te ontwikkelen die verbonden is met zowel Exact Online als PostNL, waardoor een soepele end-to-end workflow wordt gegarandeerd.

Horizontal nested portfolio slide image
Horizontal nested portfolio slide image
Horizontal nested portfolio slide image

Werkwijze

Voor Duursport hebben we ons standaard process gevold: Requirement Engineering, UX/UI-design en ontwikkeling. De hoofduitdaging lag niet in de constructie van de website zelf, maar in het naadloos overzetten van content van oude naar nieuwe systemen met minimale downtijd. Door herhaaldelijk te oefenen met migraties slaagden we er uiteindelijk in om de overgang soepel te laten verlopen, waarbij de uiteindelijke migratie pas is uitgevoerd nadat we meerdere succesvolle oefenmigraties hadden doorlopen. Sommige onderdelen konden pas in de dagen na de migratie worden overgezet of aangesloten. Om de zorgen dat dit goed verliep hebben wij een periode met Duursport meegelopen.