Insight

image/svg+xml

Laadsnelheid is belangrijk

Categorie: Tips
Auteur: MiWebb

Een website die snel laadt, helpt de gebruiker niet om de goede content te vinden, waar hij/zij opzoek naar is. Een langzaam ladende website kan ervoor zorgen dat de bezoeker de pagina verlaat, ook al staat daar wel de juiste content op.

Het doel van een zoekmachine is om de gebruiker goed te informeren en de juiste content te laten zien die hij/zij nodig heeft. Op dit moment zijn er geen populaire zoekmachines die de content daadwerkelijk begrijpen. Dit betekent dat zoekmachines gebruik moeten maken van “slimme” algoritmen om de kloof te overbruggen. Een van die manieren van algoritme is de laadtijd van een pagina.

Bounce percentage, conversie percentage en meer

Natuurlijk is er meer dan alleen laadsnelheid van een pagina dan alleen Google Rankings. Het zegt ook iets over de manier dat bezoekers jouw website ervaren. Volgens Pindom is de bounce meer dan 38% als een gebruiker meer dan 3 seconden moeten wachten tot de pagina geladen is. Daarnaast veroorzaakt een laadtijd van meer dan 3 seconde een conversiereductie van maximaal 7%. Stel je voor dat je de eigenaar bent van een webshop en dat je elke dag verkopen misloopt alleen omdat je website niet snel genoeg laadt.

Test het zelf

Ben je benieuwd of jouw website het goed doet? Controleer dat met de volgende tools: