Hoe verhuis ik een domein naar MiWebb?

image/svg+xml

Hoe verhuis ik een domein naar MiWebb?

Je kan een domein naar MiWebb verhuizen door de volgende stappen te volgen:

  1. Voorbereiden bij je huidige registrar
  2. Stuur een mail naar [email protected]
  3. Afronden van de verhuizing
  4. Afronden van de verhuizing

1. Voorbereiden bij je huidige registrar

  • Zorg ervoor dat je domein niet op slot is. Vaak hebben domeinen een “transfer lock” of “registrar lock” om ongeautoriseerde verhuizingen te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat je contactgegevens up-to-date zijn, vooral het e-mailadres dat aan het domein is gekoppeld. Dit is belangrijk omdat je bevestigingsmails moet ontvangen en goedkeuren tijdens het verhuisproces.
  • Vraag een “auth code”, “EPP code” of “transfer code” aan. Deze code is een soort wachtwoord voor de domeinnaam en is nodig om de verhuizing te autoriseren.

2. Stuur een mail naar [email protected]

Zodra je de auth/EPP/Transfer code binnen hebt kan je een mail sturen naar [email protected] met daarin het domein dat je wilt verhuizen en de bij behorende code. Wanneer wij de gegevens binnen hebben kunnen wij de verhuizing in gang zetten.

3. Bevestigen van de verhuizing

Na het starten van de verhuizing, ontvang je – afhankelijke van je domeinextensie – een of meer e-mails die om bevestiging vragen. Volg de instructies in deze e-mails zorgvuldig op. Dit is een extra beveiligingsmaatregel om ervoor te zorgen dat alleen de legitieme eigenaar van het domein de verhuizing kan goedkeuren.

4. Afronden van de verhuizing

Het afronden van de verhuizing kan enkele uren tot enkele dagen duren, dit is afhankelijk van de domeinextensie en de  betrokken registrar.

Was this article helpful?

Related Articles