Hoe kan ik de bezoekers van mijn WooCommerce webshop analyseren?

image/svg+xml

Hoe kan ik de bezoekers van mijn WooCommerce webshop analyseren?

Het analyseren van de bezoekers van je WooCommerce webshop kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met Google Analytics, Hotjar, Clarity, CrazyEgg, Mixpanel, enz. Met een WooCommerce webshop kan je zelf één of meerdere analyse tools kiezen. Deze analyse tools gebruiken tags om events van gebruikers op je website te tracken en dienen in de website te worden geplaatst.

Deze tags zijn op twee manieren te plaatsen:

  1. De tag(s) direct in website te plaatsen: Dit is een geschikte optie als je slechts een enkele tag wilt implementeren in je WooCommerce webshop of als je meerdere tags in je website wilt plaatsen, maar geen custom events wilt afvuren.
  2. Door de tag(s) in een tagmanagement solution te gebruiken: Voor het beheren van meerdere tags is het aan te bevelen om een tagmanagementoplossing zoals Google Tag Manager te gebruiken. Zeker als je custom events wilt afvoeren.

Tagmanagementoplossing

De keuze voor een tagmanagementoplossing geeft je een platform voor een gestroomlijnd en efficiënt tagbeheer. Indien je kiest voor Google Tag Manager, kan de integratie met je WooCommerce webshop eenvoudig worden gerealiseerd met behulp van de WooCommerce Datalayer plugin. Deze plug-in faciliteert een naadloze koppeling tussen je webshop en Google Tag Manager, waardoor je efficiënt gebruikersinteracties en andere relevante gegevens kunt traceren en analyseren.

Meerdere partners

Naast meerdere tags heb je als webshop eigenaar vaak verschillende partners voor verschillende kanalen. Bijvoorbeeld: Een marketingbureau voor SEA en een andere marketingbureau voor je socials. Als je voor één tagmanagementoplossing kiest voor je website, is het belangrijk dat je als webshop eigenaar beheerdersrechten hebt van de tagmanagementoplossing die in de website is geplaatst. Dit zorgt er voor dat je meerdere partners toegang kan geven tot de data die uit de website komt.

Schematische weergave

Hieronder vind je een schematisch weergave van een WooCommerce webshop die Google Tag Manager als tagmanagementoplossing heeft gekozen. De website wordt in dit geval verbonden met de WooCommerce Datalayer plug-in. De webshop eigenaar – of partners van de webshop eigenaar – hebben tags van verschillende kanalen geplaatst in Google Tag Manager.

Was this article helpful?

Related Articles