Hoe beheer ik de DNS configuratie van mijn domein in DirectAdmin?

image/svg+xml

Hoe beheer ik de DNS configuratie van mijn domein in DirectAdmin?

Als je je DNS van je domein in DirectAdmin wilt beheren, dan kun je de onderstaande stappen nemen:

  1. Inloggen op DirectAdmin
  2. Ga naar het DNS beheer
  3. Maak de wijzigingen
  4. Wachten

LET OP: DNS Management werkt alleen als je gebruikt maakt van de DNS infrastructuur van MiWebb. Klik hier om te controleren of dit voor jou het geval is.

1. Inloggen op DirectAdmin

Ga naar je DirectAdmin bedieningspaneel door in je browser naar http://jouwdomein.nl:2222 te navigeren. Log in met je DirectAdmin gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Ga naar het DNS beheer

Eenmaal ingelogd, zoek je naar ‘DNS Management’ onder de sectie ‘Account Manager’.

3. Maak de wijzigingen

In het DNS beheer zie je een overzicht van de DNS records die bij het betreffende domein horen. Je kan hier nieuwe records toevoegen, bestaande records wijzingen en bestaande records verwijderen. Zodra je klaar bent met de geplande wijzingen, druk je op opslaan.

LET OP: Het maken van wijzigingen aan DNS-instellingen is een gevoelige taak en dienst met de grootste zorgvuldigheid te worden uitgevoerd. Fouten of onjuiste configuraties kunnen leiden tot downtime van de website, verlies van e-mails, of ontoegankelijkheid van andere gerelateerde diensten. Het is sterk aanbevolen om een back-up van de huidige DNS-instellingen te maken alvorens wijzigingen aan te brengen en om vertrouwd te raken met de DNS-configuratie en -beheer. Het is raadzaam om hulp bij ons of een andere professional te zoeken als u niet zeker bent van de te nemen stappen.

4. Wachten

Het wachten op DNS-wijzigingen om te worden verwerkt, ook wel DNS-propagatie genoemd, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de TTL (Time To Live) instelling, de DNS-provider en netwerkcondities. De tijdsduur van DNS-propagatie kan variëren van een paar minuten tot 48 uur.

Was this article helpful?

Related Articles