UX design, een kleine toelichting


Wat is UX design?

UX is de afkorting van User Experience. UX design is een deel van het design proces, waarbij de ontwerper zich focust op de ervaring die de gebruiker ondergaat, het gaat hierbij niet om de esthetiek. Als UX designer maak je niet zomaar een website, maar denk je eerst na over de toon en de flow waarop de content aan de gebruiker wordt gepresenteerd. Daarnaast let de UX designer op dingen als de gebruiksvriendelijkheid, de begrijpelijkheid en kijkt of de navigatie duidelijk is. Bij UX design staat de gebruiker centraal. UX kan gezien worden als het geraamte van het design van een product, webapplicatie of website. Zit het geraamte goed in elkaar, dan valt het niet uit elkaar. Om uit te vogelen hoe het skelet precies in elkaar steekt, moet je als UX ontwerper veel onderzoek doen. Vragen als ‘wat is het doel van de stakeholders met dit product?’ en ‘hoe neem ik dat doel mee om de gebruikers te bereiken?’ zijn belangrijke voor een UX designer. Deze zorgen ervoor dat de UX designer grip krijgt op het idee achter het product of design. Om antwoord te krijgen op deze vragen, zijn er verschillende methodes, waaronder bijvoorbeeld het houden van interviews, het maken van persona’s (concrete personificaties maken van (typische gebruikers, met een naam, gezicht en eigenschappen), wireframes (bouwtekeningen van een website) en A/B testen doen (twee versies uitproberen en kijken welke beter werkt).

Affordance

Bij het ontwerpproces van een UX designer is het begrip ‘affordance’ niet te missen. Wat is affordance eigenlijk? Er is geen duidelijke vertaling van dit woord in het Nederlands helaas. Heel simpel gezegd, betekent affordance: ik weet wat dit product/ding doet en ik weet hoe ik het zou moeten bedienen. Stel we nemen een stuur van een auto als voorbeeld, bijna iedereen weet hoe het werkt. Draaien we het naar rechts, dan gaat de auto naar rechts. Waaraan herkennen we een auto stuur? Het is rond en je kan het vastpakken. Affordance is niet iets wat je uit jezelf kan, het wordt je aangeleerd. Onder affordance horen deze drie begrippen: zichtbaarheid, herhaling en uniformiteit. Met zichtbaarheid wordt bedoeld of de functie duidelijk is voor de gebruiker. Ziet de button eruit als een button? En triggert het de gebruiker om erop te klikken? Hoevaak wordt deze functie, de button gebruikt? Wordt het een een langere periode gebruikt en vaker herhaald, dan is het makkelijk te herkennen voor gebruiker. Ook helpt het als meerdere websites, applicaties de functie gebruiken, zo creëer je uniformiteit. Er zit ook een negatieve kant aan affordance. Als je altijd maar terug gaat naar de bestaande regels, hoe wordt er dan ooit een nieuwe techniek herkenbaar voor gebruikers? Er is maar een antwoord op, de nieuwe functie/icoon/mogelijkheid testen en nog eens testen. Het publiek zal uiteindelijk kiezen of het gaat werken of niet.

Waarom UX design?

Als UX vanaf het begin aan in acht wordt genomen, leidt dit tot het beter uitwerken van concepten en bespaart het geld. Daarnaast zal een goed UX design ervoor zorgen dat het product meer mensen aantrekt, omdat het een fijn product is om te gebruiken. Gebruikers bezoeken jouw website voor de content die erop staat. Stel dat er wel de goede content op staat, maar het ontzettend lastig is om te vinden. Dan haakt de gemiddelde bezoeker heel snel af en daalt de conversie (de actie die u wilt dat een bezoeker aan uw website doet). Maar ook een verkeerde toon, veel onlogische buttons en geen duidelijke navigatie kunnen ervoor zorgen dat iemand snel je website verlaat.

Conclusie:

Bied jij een overzichtelijke, snelle website aan met de juiste content en goede service, dan zullen bezoekers veel vaker terug komen naar jouw website. Dit wordt alleen bereikt door goed (voor-)onderzoek naar de doelgroep, waarop je je ontwerp keuzes kan baseren