1 jaar AVG


Op 25 mei 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming; ook wel bekend als de GDPR) in gegaan. We schreven toen al een bericht met een korte checklist om te kijken of jouw website ook GDPR-compliant is.
Nu, precies een jaar later, willen wij als bedrijf eens uiteenzetten welke stappen wij samen met onze klanten hebben gezet.

HTTPS (SSL)

HTTPS is een manier om internetverbinding tussen de webserver (waar de website op staat) en de bezoeker te beveiligen. Dit gebeurd met een SSL certificaat en is sinds de ingang van de AVG verplicht voor websites die persoonsgegevens verwerken (zoals via een contactformulier). Wanneer een website is beveiligd met een SSL certificaat is dat te herkennen aan het slotje in de adresbalk van de browser.

Sinds de ingang van de AVG hebben alle klanten die bij miWebb hosten een SSL certificaat en kunnen zij een beveiligde verbinding aan hun bezoekers aanbieden.

Patchman

Webhosting bij miWebb draait elke nacht Patchman, een programma dat websites controleert op beveiligingslekken. Mocht er een lek gevonden worden, dan wordt deze automatisch gedicht. Elke klant heeft de mogelijkheid om het logboek met de scans en de gevonden lekken in zijn controlepaneel in te zien.

Deze proactieve check zorgt er voor dat websites veel minder beveiligingslekken bevatten. Dit houdt hackers buiten de deur.

Updates & Onderhoud

De AVG schrijft voor dat software up-to-date moet worden gehouden en daar vallen websites ook onder. Een auto krijgt ieder jaar onderhoud (APK) om te zorgen dat deze goed blijft functioneren, waarom je website niet?
Een groot deel van onze klanten neemt maandelijks of per kwartaal onderhoud af bij miWebb. Dit betekent dat we de website nalopen, alles updaten en eventuele problemen oplossen.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om je eigen website te updaten, maar in de praktijk wordt dit vaak vergeten. Ook is het mogelijk dat er compatibiliteitsproblemen optreden tijdens het updaten van de losse onderdelen van een website. Wanneer deze problemen uiteindelijk aan het licht komen, leidt het oplossen hiervan vaak tot hogere kosten dan de prijs van het onderhoud. Wanneer wij het onderhoud van jouw website regelen, lossen wij eventuele update-gerelateerde problemen direct voor je op.